Lokasi – Lokasi Terbaik Untuk Honeymoon

Inginkan tempat terbaik untuk bulan madu bersama pasangan tersayang? Destinasi terbaik di dunia yang anda boleh pilih bersama yang tersayang melayari bahtera.

Bulan madu ialah masa terindah dan istimewa terutamanya buat pengantin baru. Inilah masa sesuai untuk meninggalkan kesibukan ibu kota dan masalah di pejabat dengan menumpukan perhatian pada pasangan masing-masing sebagai hadiah berharga selepas berkahwin.

Semestinya destinasi bulan madu sangat penting dalam mengekspresikan dan menzahirkan kisah cinta anda bersama pasangan. Jom kita semak destinasi bulan madu terbaik di dunia yang dapat memberi memori berharga kepada pasangan kita:

1. Thailand – Ia adalah satu tempat yang mempunyai keindahan syurga membeli-belah, makanan yang sangat baik dan perbelanjaan yang rendah. Spa khas, perjalanan pelayaran tradisional dan hotel-hotel mewah adalah sebahagian daripada tempat-tempat yang luar biasa.

2. Croatia – Laluan belum diterokai di pantai Croatia merupakan salah satu destinasi percutian yang paling menarik di dunia. Pulau-pulau dan hotel berdekatan adalah tempat yang hebat untuk tinggal bersama yang tersayang.

3. Tanah Mesir – Khazanah sejarah, piramid, Raja-raja dan Sphinx, Mesir kini juga terkenal dengan pelayaran Nil dan pengembaraan pelancongan.

4. Turki – Turki mempunyai beberapa pantai terbaik dan romantik di dunia dan banyak tempat di bandar-bandar yang dibongkar sehingga ke hari ini. Keindahan tempat ini sangat bernilai terutamanya pada musim bunga atau musim luruh.

5. Amerika Syarikat – Perjalanan ke Amerika Syarikat adalah benar-benar menyeronokkan merangkumi New York, California, Miami, Las Vegas, dan lain-lain. Pelancong yang suka melawat beberapa tempat menarik di dunia pasti sukakan negara ini.

6. Itali – Itali penuh dengan aroma wangian Rom yang merebak sejak zaman Julius Caesar. Tasik Itali, makanan, penduduk tempatan, pakaian dan pemandangan gunung serta bahasa digunakan adalah beberapa faktor utama yang menjadikan tempat ini salah satu pusat utama tarikan.

7. Greece – Salah satu destinasi pelancongan yang paling popular di dunia, Greece menarik orang ramai kerana pulau-pulau yang indah. Pelancong suka untuk tinggal walaupun di hotel mewah. Tanah itu meliputi lebih daripada enam puluh pulau-pulau yang didiami.

8. Great Britain – Great Britain adalah rumah kepada beberapa pantai dilengkapi dengan hiburan yang terkenal di dunia, taman dan laman Anglo-Saxon. Dengan Wales, Scotland dan North Island, dan lain-lain tempat-tempat di sana, ia menjadi pusat utama tarikan untuk pelawat.

9. Perancis – Ia adalah tempat untuk bercuti dengan ciri-ciri yang indah. Dari Menara Eiffel untuk pasangan bercinta dan dari Notre Dame de Paris ke muzium dan galeri yang tak terhitung jumlahnya, terusan indah, pelayaran bot rumah dan sukan pantai! Paris mempunyai segala-galanya.

10. Sepanyol – Sepanyol ternyata menjadi destinasi yang paling indah musim ini dan untuk musim-musim akan datang. Untuk menikmati cuti bersama pasangan tersayang, negara ini disukai oleh semua tanpa mengira umur dan profesion. Pantai-pantai, kawasan luar bandar, gunung, bandar-bandar, dan lain-lain tempat-tempat yang lebih menarik memberi kepuasan kepada semua.

Sumber Foto: thetravelersblog.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.