Make Sure Kawan-Kawan Jenis Ini Yang Anda Bawa Bila Cari Baju Kahwin

Bab bila cari baju kahwin ini moment yang paling best sekali.  Lagi best kalau yang teman itu sekepala dan sama citarasa. Kalau kawan anda emmiliki 5 sifat ini, ternyata dialah orang yang perlu anda bawa ketika pilih baju kahwin.

  1. Yang Fashionista

Dia tahu style ini season apa. Dia tengok sahaja design baju, dia sudah tahu siapa designer dan harganya. Chances are, dia yang tahu design dan warna yang sesuai untuk anda. Yes, dia boleh jadi bising sikit dan sedikit sikap controlling, lagi-lagi bila dia tahu anda percayakan  tadste dia, tapi dia memang akan menjadi sangat membantu. Sebelum pergi survey baju, tunjuk dia style yang anda berkenan untuk lebih focus nanti di butik.

2. Yang Keibuan Sedikit

Dalam banyak-bayak kawan anda, dia ini macam ibu-ibu sikit. Mungkin tidak dari segi pembawakan dan pemakaina, tapi mungkin dari segi pemikiran.  Dia boleh point out jika baju anda terlalu ketat, sedikit seksi, tak sesuai untuk dipakai dihadapan hadirin yang rata-ratanya rakan ibu bapa anda.

3. Yang Teliti

Kawan anda yang ini boleh nampak jika ada cela pada baju anda atau apa-apa perkara lain yang perlu diberi perhatian. Kadang kal, walaupun mungkin sekarang tidak teraasangat, bila anda sudah jumpa ‘the perfectwedding dress’ ada kemungkinan anda akan dilitupi kegembiraan dan keterujaan sehinggakan semuanya nampak sempurna di mata anda. Kawan anda yang ini boleh membantu anda di saat anda teruja itu.

4. Yang Jujur dan Straightforward

Dalam mencari baju kahwin anda perlu kawan yang benar-benar jujur. Kalau cantik, dia cakap cantik. Kalau tidak, biar dia cakap tidak. At least, anda tahu yang komen rakan akan ini jujur daripadanya.

5. Your Bestfriend

Sebenarnya besfriend anda selalunya dah merangkumi keempat- empat kategori di atas. Dialah yang paling tahu pasal design baju kahwin zaman sekarang, sebab anda bestfriendnya yang akan berkahwin. Dia sudah google awal-awal. Dia jugalah yang tahu bagaimana parents anda fikir. Jadi dia tahu apa yang ketat, apa yang okey di mata parents anda. Again, sebab anda yang kahwin, dia betul-betul tengok baju yang dipilih anda. Again, sebab anda yang kahwin, dia akan betul-betul tengok baju yang dipilih anda. Setiap jahitan pun dia akan tengok. And tyes, dalam walau apa keadaan pun, dia akan bagitahu yang betul. Contohnya, jika anda nampak seperti walrus dalam baju yang anda pilih. You know, things like that. Tapi anda tahu yang dia hanya mahu yang terbaik untuk anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.