Mengeluhlah Anda Sekiranya Ingin Rezeki Suami, Isteri Dan Keluarga Sukar Masuk

Komunikasi adalah asas dalam rumahtangga. Berhenti menyalahkan pasangan walau apa pun puncanya. Nak ubah sesuatu terutama kebahagiaan dan kewangan keluarga kita perlu bermula dari kita sendiri, bukan dengan melihat kelemahan orang.

  1. Sering Bergaduh

Bergaduh sesama suami isteri lagi-lagi prihal duit. Berbincang dan cari persefahaman. Bila pasangan tidak redha antara satu sama lain, itulah sebab rezeki disekat.

2. Merungut Dan Merasa Anak Adalah Bebanan

Berikan kasih sayang kepada anak-anak kerana anak adalah rezeki Allah. Ibu bapa perlu mengusahakan rezeki untuk anak-anak tanpa merungut dan merasa terbeban.

3. Mengeluh Dengan Apa Yang Dimiliki

Kurangkan mengeluh dan banyakkan bersyukur dengan apa yang ada tidak kira banyak atau sedikit. Syukur itu adalah kunci kepada rezeki yang melimpah ruah.

4. Lokek Dengan Pasangan

Jangan berkira-kira mempermudahkan hal yang baik untuk keluarga. Perlu ada tolak ansur sesama pasangan kerana rezeki yang Allah beri adalah untuk dikongsi bersama.

5. Gagal Mengawal Emosi Marah

Jangan tinggikan suara. Sebutkan kata-kata yang baik bila bersama suami, isteri dan juga anak-anak. Buang cara menakut-nakutkan ahli keluarga dan zahirkan layanan yang penuh mesra.

6. Kurang Sabar

Bersabar dalam menangani karenah suami, isteri dan anak-anak. Kadangkala ada sesuatu perkara yang tidak berkenan. Namun, carilah penyelesaian secara baik.

7. Kurang Berdoa Dan Bertaqwa

Sentiasa mendoakan yang baik-baik untuk suami, isteri dan anak-anak. Ingatkan mereka dalam doa dan juga sepanjang hari kerana kuasa doa itu adalah luar biasa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.