Rupanya Inilah Amalan Kenapa Orang Korea Dan Jepun Susah Nak Ada Jerawat

Setiap wanita inginkan kulit yang cerah dan bebas dari jerawat seperti gadis Korea dan Jepun. Korea terkenal dengan pembendahan plastik dan Jepun pula terkenal dengan teknologi terkini dalam kecantikan.

Walaupun kedua Negara tersebut sangat hebat dalam bidang kecantikan, namum mereka hanya mengamalkan rutin mudah untuk dapatkan kulit yang cantik. Jom tengok , mana tahu kulit anda boleh jadi macam artis Korea dan Jepun.

  1. Mereka Mengamalkan MInum Teh Hijau

Gadis Jepun dan Korea minum the hijau ssekurang-kurangnya satu hinggu dua kali sehari. Teh hijau membantu dari segi membebaskan kulit anda dari jerawat disebabkan mengandungi antioksidan yang baik.

2. Gunakan Pencuci Muka Yang Betu

Gadis Korea dan Jepun mengguna cleasing pil kerana ianya membantu dalam membersihkan mekaup dengan lebih sempurna, sambil mengekalkan tahap sebum semula jadi waajah. Patutlah muka mereka tiada jerawat.

3. Penggunaan Penyegar Wajah Sangat Penting

Penyegar  wajah mampu menanggalkan sel kulit mati dan mampu membersihkan wajah dengan sempurna. Mereka tidak guna kapas, tapi hanya gunakan jari untuk menyapukan pada kulit untuk penyerapan yang optimum.

4. Pelembab Wajah Sangat Penting

Orang Korea percaya pelembap yang dibuat daripada minyak sayuran baik untuk kulit. Sapukan ke atas dan ke bawah harus dipraktikkan untuk penyerapan yang sempurna.

5. Amalkan Senaman Wajah Untuk Kulit Lebih Cantik

Kebanyakkan selebriti di Korea mengamalkan senaman wajah dengan menybut ‘ Ma Me Mi Mo Mu’ sebanyak 10 kali untuk menguatkan otot muka dan bibir.

6. Urutan Wajah Buatkan Wajah Lebih Berseri

Rahsia wajah berseri adalah dengan melakukkan urutan pada bahagian wajah. Ia menggalakkkan pengaliran darah, oksigen dan menambahkan keelastikab wajah.

7. Topeng Muka Jadi Rutin Setiap Minggu

Setiap kali tengok drama Korea je, mesti heroin sibuj oakai topeng muka sebelum tidur. Topeng muka mampu mecerahkan kulit, mencuci kulit dan pori wajah.

Leave a Comment

Your email address will not be published.