Sebab Lelaki Pencinta Kucing Layak Menjadi Pasangan Hidup Anda

Bukan sahaja golongan wanita yang suka kepada haiwan lebih-lebih lagi haiwan yang bermata comel seperti kucing. Hakikatnya kucing binatang berbulu juga disukai oleh golongan lelaki. Kebiasaannya, lelaki dengan binatang seperti kucing kelihatan `gentle` dan lebih `macho`.

Kucing merupakan haiwan kesayangnan Nabi. Kucing merupakan satu haiwan yang sangat comel. Kalau kita lihat mesti sahaja cair melihatnya. Kemungkinan lelaki yang suka akan kucing ini sememangnya layak untuk dijadikan pasangan hidup. Kenapa? Inilah sebabnya!

1.Penuh Kasih Sayang

Mereka ini mepunyai hati yang lembut dan bersifat penuh kasih saying. Perasaan mereka pada kucing itu sememangnya benar dan tulus. Jadi anda tidak perlu lagi ragu akan kasih saying anda terhadap diri anda.

2.Mudah Bersimpati

Bagaimana individu tersebut dapat menghaormati makhluk ciptaan Allah ini,  sesungguhnya begitu jugalah mereka menghormati sesama insan. Sifat kasih saying mereka teserlah pada layanan mereka trhadap haiwan itu. Sesungguhnya begitu jugalah mereka akan memberi  kasih sayang kepada anda.

3.Sedia Berkongsi

Kebiasaaannya, apa yang ada selalunya akan dikongsi bersama-sama dengan haiwan bak kata orang “ Sharing is Caaring”. Bukan sesuatu yang mudah unttuk mencari pasangan yang tidak berkongsi pada masa sekarang.

Sangat penyabar. Untuk menjaga satu haiwan peliharaan bukanlah sesuatu yang mudah sangat memerlukan komitmen serta kesabaran yang tinggi dalam menangani karenah haiwan peliharaan yang selalunya nakal,  liar, degil dan tidak boleh dijangka. Agak-agak ada yang sudi melayan karenah anda semua seperti pencinta haiwan itu?

4.Tabah Dalam Hadapi Cabaran

Tidak dapat dinafikan bahawa ada juga haiwan yang menderita dan sakit. Percaya menguruskan haiwan yang sakit itu bukanlah senang. Dengan ini , mereka tidak mudah tersentak dengan cabaran apatah lagi kehidupan berumah tangga.

5.Mendahulukan Kehendak Orang Yang Lebih Penting Dulu

Kebiasaannya, mereka ini rela berkorban apa saja demi haiwan kesayangan mereka hingga sanggup mengikat perut asalkan haiwan peliharaan mereka kenyang dan gembira.  Disebabkan itu, sekiranya anda dterima musibah, jangan risau jika pasangan anda mengelakkan diri. Mereka akan setia dengan anda sama ada susah atau senang.

6.Tidak Suka Bangun Lewat

Hai ini demikian kerana mereka akan teringat akan haiwan peliharaan mereka yang perlu diberi makan supayatidak kelaparan dan tidak smpai hati melihat muka sedih haiwan  peliharaan mereka itu. Hai ini menyebabkan pencinta haiwan jarang bangun lewat meskipun hujung minggu. Bukankah bagus jika pasangan anda tiada masalah untuk bangun awal?

7.Menghormati Orang

Pencinta haiwan jarang mengambil kisah hal orang lain kerana mereka sudah punya komitmen yang tinggi dengan haiwan kesayangan. Disebabkan itu, mereka faham jika sesekali itu  anda memerlukan ruang privasi untuk diri sendiri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.