Tips Nak Nampak Gorgeous Semasa Konvo !
Haip! Kali ni nak share tips untuk nampak cantik semasa konvokesyen..
ok jom baca tips ni..
1. Sila tempah baju sekarang!
Kalau nak cantik mesti kena pakai baju yang cantik2 kan.
So tempah baju awai-awai, jangan last minit.
Tapi sy percaya masih ada spesies last minit person yang macam saya ni(Ops!)

2.Iron baju seawal mungkin.
Kalau excited sangat nak konvo, nak iron baju awai sebulan pun tak pa.hehe.


3.Bangun awal ! 

4.Make up cantik-cantik.
Kasi mekap tebal sikit sebab lepas majlis mesti nak mik gambaq banyak gilerrrr kan.
Pastu nak posing macam2 gaya lagi kann..

5. Pastikan kedudukan photographer di dalam dewan
Sebelum naik stage, usha2 la official photographer stay kat mana.
Maybe side kiri or kanan or depan.

6. Cara pegang skroll
Perkara ni nampak ringan, tapi ramai graduan yang buat silap..
If dapat scroll yang bulat tu tak kisah la, pusing kot mana pun ,memang sedia bulat dah.
Tapi for those yang dapat degree
kena hati-hati. Lepas ambil terus pusing letak sebelah sisi kiri.
Make sure logo tak terbalik.. Tapi time nih kita tak dak masa dah nak pikir mende ni semua.
So, make sure imagine dalam kepala otak siap2 sebelum naik stage.

Okay buat yang nak konvo jangan lupa ikut tips ni dan selamat berknvo chuolls !!!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.